Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ναι μεν… αλλά για μια Ένωση σε Μεσσηνία, Λακωνία

Θετικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, κ. Νίκος Προκοβάκης στη δημιουργία ενός ισχυρού σχήματος συνεταιριστικού, πάντοτε, χαρακτήρα. Το θέμα είναι σε εντελώς πρωταρχικό στάδιο, παρόμοιες κινήσεις είναι σαφώς πολύ δύσκολες, προσθέτει ο κ. Προκοβάκης, ωστόσο η συζήτηση έχει «ανοίξει».
Το ζήτημα άνοιξε μετά από δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, κ. Βασίλη Κοζομπόλη στον τοπικό Τύπο, ο οποίος τόνισε πως είναι ανοιχτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας, κ. Νίκος Προκοβάκης ο οποίος επαννειλημένως έχει ταχθεί κατά του Νόμου για τους συνεταιρισμούς δήλωσε στο paseges.gr: «Ασφαλώς και δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και συγκεκριμένο, απλά μια δημόσια συζήτηση.

Παρόμοια εγχειρήματα θέλουν χρόνο κι όχι μόνο. Οι τεχνικές κυρίως λεπτομέρειες είναι πολλές και δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο από τη μια μέρα στην άλλη. Πιστεύω πως εν μέσω οικονομικής κρίσης, την ανάγκη για μια πιθανή συνένωση των δυο Ενώσεων, θα δημιουργούσε πιθανόν μια μεγάλη εμπορική συμφωνία».

Σημειώνεται ότι στις δυο περιοχές παράγεται μια ποσότητα περί τους 70.000 τόνους λάδι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΣ Λακωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου